Marea Britanie cere șoferilor să vină în ajutor pentru următoarea perioadă – AleKu

Marea Britanie cere șoferilor să vină în ajutor pentru următoarea perioadă

Mai mult sprijin pentru a ajuta oamenii să devină șoferi de vehicule grele în rândul pachetelor de măsuri guvernamentale pentru a reduce riscul de penurie

• Până la 4.000 de persoane vor fi instruite ca noi șoferi de vehicule grele pentru a ajuta la combaterea deficitului de competențe și pentru a sprijini mai mulți oameni să lanseze cariere în sectorul logistic.
• Pachetul de măsuri include utilizarea examinatorilor MOD pentru a ajuta la creșterea capacității imediate de testare HGV cu mii în următoarele 12 săptămâni.
• Aproape 1 milion de scrisori care urmează să fie trimis tuturor conducătorilor auto care dețin în prezent o licență HGV de conducere, încurajându – i înapoi în industrie
• 5.000 de drivere HGV & 5.500 de lucrători de păsări de curte adăugat în regim de vize existent până la Crăciun 2021 pentru industria alimentară și de combustibil ajuta cu deficite șofer în condiții excepționale din acest an
Până la 4.000 de persoane vor putea profita în curând de cursuri de formare pentru a deveni șoferi de vehicule grele, ca parte a unui pachet de măsuri anunțat astăzi de guvern pentru a ușura presiunile temporare ale lanțului de aprovizionare în industriile de transport alimentar, provocate de pandemie și economia revine în întreaga lume.
Departamentul pentru Educație investește până la 10 milioane de lire sterline pentru a crea noi Bootcamp-uri Skills pentru a pregăti până la 3.000 de persoane în plus pentru a deveni șoferi HGV. Cursurile gratuite, scurte și intensive vor pregăti șoferii să fie pregătiți pentru drum și să obțină un permis Cat C sau Cat C&E, contribuind la rezolvarea lipsei actuale de șoferi HGV. Se așteaptă ca încă 1.000 de persoane să fie instruite prin cursuri accesate local și finanțate din bugetul guvernului pentru educația adulților.
Șoferii cisternei de combustibil au nevoie de calificări suplimentare de siguranță, la care Guvernul va colabora cu industria pentru a se asigura că șoferii pot accesa cât mai repede posibil.
Pentru a vă asigura că șoferii noi pot fi pregătiți pentru drum cât mai repede posibil, Departamentul pentru Transporturi (DfT) a fost de asemenea de acord să colaboreze cu Agenția pentru standarde pentru șoferi și vehicule (DVSA) pentru a se asigura că testele vor fi disponibile pentru participanții care au finalizat cursuri de formare cât mai repede posibil.
Ministerul Apărării (Ministerul Apărării) anunță și astăzi desfășurarea imediată a examinatorilor lor de conducere a apărării (DDE) pentru a crește capacitatea de testare a țării. Examinatorii MOD vor lucra alături de examinatorii DVSA, oferind mii de teste suplimentare în următoarele 12 săptămâni.
Pachetul vine în timp ce DfT, împreună cu organizațiile logistice de top, au lucrat împreună cu DVLA pentru a trimite aproape 1 milion de scrisori pentru a mulțumi șoferilor de vehicule grele pentru rolul lor vital de a sprijini economia noastră și pentru a încuraja pe cei care au părăsit industria să se întoarcă. Scrisoarea, care va ajunge pe covoare în zilele următoare, prevede că pașii pe care îi ia sectorul transportului rutier pentru a îmbunătăți industria, inclusiv creșterea salariilor, lucru flexibil și program fix.
Pe lângă aceasta, 5.000 de autocisterne de combustibil HGV și șoferi de camioane cu alimente vor putea veni în Marea Britanie timp de trei luni în perioada premergătoare Crăciunului, oferind ajutor pe termen scurt industriei de transport. Alte 5.500 de vize pentru lucrătorii de păsări de curte vor fi puse la dispoziție, de asemenea, pentru aceeași perioadă scurtă, pentru a evita orice alte presiuni potențiale asupra industriei alimentare în această perioadă excepțională.
Recrutarea pentru șoferi suplimentari pe termen scurt și pentru lucrătorii de păsări de curte va începe în octombrie, iar aceste vize vor fi valabile până la 24 decembrie 2021. Vizele și imigrația din Regatul Unit (UKVI) se pregătesc să proceseze cererile de viză necesare, odată făcute, în timp util.
Cu toate acestea, vrem să vedem angajatorii să facă investiții pe termen lung în forța de muncă internă din Marea Britanie în loc să se bazeze pe forța de muncă pentru a construi o economie cu salarii ridicate și cu calificări ridicate.
Vizele nu vor fi soluția pe termen lung, iar reforma în cadrul industriei este vitală. De aceea, Guvernul continuă să sprijine industria în soluționarea acestei probleme prin teste și angajări îmbunătățite, cu salarii mai bune, condiții de muncă și diversitate.
Secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat:
„Acest pachet de măsuri se bazează pe munca importantă pe care am făcut-o deja pentru a ușura această criză globală din Marea Britanie, iar acest guvern continuă să facă tot ce putem pentru a ajuta industriile de transport și produse alimentare să se lupte cu șoferul HGV deficit.
„Acționăm acum, dar industriile trebuie, de asemenea, să joace rolul lor, în condițiile în care condițiile de muncă continuă să se îmbunătățească și creșterile salariale meritate continuă să fie menținute pentru ca companiile să păstreze noi factori.
„După 18 luni foarte dificile, știu cât de important este Crăciunul pentru noi toți și de aceea luăm acești pași cât mai curând posibil pentru a ne asigura că pregătirile rămân pe drumul cel bun”.
În mod separat, Guvernul introduce, de asemenea, legislație care să permită examinatorilor de conducere delegați la cele trei servicii de urgență și Ministerul Ministerului să poată efectua teste de conducere reciproc. Acest lucru va oferi serviciilor de urgență o mai mare flexibilitate și va contribui la creșterea numărului de teste pe care examinatorii DVSA le pot oferi examinatorilor HGV.
Guvernul va oferi, de asemenea, finanțare atât pentru licențe medicale, cât și pentru HGV pentru orice adult care finalizează o calificare de conducere HGV accesat prin bugetul pentru educația adulților în anul universitar 2021/22. Anterior, adulții care obțineau aceste calificări trebuiau să plătească propriile licențe. Această modificare va fi actualizată și aplicată oricui a început una dintre aceste calificări la 1 august 2021 sau după aceea.
Secretarul educației Nadhim Zahawi a spus:
„Șoferii de vehicule grele mențin această țară în funcțiune. Luăm măsuri pentru a combate deficitul de șoferi prin eliminarea barierelor pentru a ajuta mai mulți oameni să lanseze noi cariere bine plătite în industrie, sprijinind mii pentru a primi pregătirea de care au nevoie pentru a fi pregătită pentru drum.
„Pe măsură ce ne întoarcem din pandemie, ne-am angajat să sprijinim oamenii, indiferent de originea lor, pentru a obține abilitățile și pregătirea de care au nevoie pentru a obține locuri de muncă bune în orice etapă a vieții lor, creând în același timp talentul de care au nevoie întreprinderile pentru viitor . ”
Secretarul de mediu George Eustice a declarat:
„Este o prioritate absolută să ne asigurăm că există suficiente lucrători în lanțurile de aprovizionare din țară pentru a ne asigura că rămân puternici și rezistenți.
„Am ascultat preocupările sectorului și acționăm pentru a atenua ceea ce este o piață a muncii foarte strânsă.”
Guvernul a reușit să prezinte aceste soluții ca răspuns la o problemă globală agravată de coronavirus datorită muncii noastre existente în acest domeniu. Am făcut deja o serie de pași pentru a sprijini industria, inclusiv raționalizarea procesului pentru noii șoferi HGV și creșterea numărului de teste de conducere. Măsurile noastre au oferit o creștere rapidă a capacității și au permis efectuarea a încă 50.000 de teste pe an.
S-au făcut deja progrese în ceea ce privește testarea și angajarea, îmbunătățind salariile, condițiile de muncă și diversitatea. Continuăm să monitorizăm îndeaproape oferta de forță de muncă și să lucrăm cu liderii din sector pentru a înțelege cum putem ușura cel mai bine anumite puncte de prindere. Prin Planul nostru pentru locuri de muncă, ajutăm oamenii din Marea Britanie să se recalifice, să-și dezvolte noi competențe și să se întoarcă la muncă.
Directorul executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi, Ian Wright CBE, a declarat:
„Salutăm decizia pragmatică a Guvernului de a adăuga temporar șoferi HGV și lucrători de păsări la schema de vize existentă.
„Este un lucru pe care producătorii de alimente și băuturi din Marea Britanie l-au solicitat în ultimele luni – inclusiv în raportul Grant Thornton din industrie – pentru a atenua o parte din presiunea pe care lipsa forței de muncă a pus-o pe lanțul de aprovizionare cu alimente.
„Acesta este un început, dar avem nevoie ca Guvernul să continue să colaboreze cu industria și să caute soluții suplimentare pe termen lung.”

Elizabeth de Jong, directorul pentru politici al Logistics UK, a declarat:
„Logistics UK salută pachetul guvernamental de măsuri menite să îmbunătățească actuala criză a conducătorilor auto. Decizia guvernului de a acorda 5.000 de vize temporare șoferilor de vehicule grele pentru a ajuta pe termen scurt este un mare pas înainte; suntem atât de mulțumiți că guvernul a ascultat apelurile noastre și a luat această decizie îndrăzneață de a sprijini economia Regatului Unit.
„Suntem, de asemenea, încântați că DfT a fost de acord să trimită în comun aproape 1 milion de scrisori tuturor șoferilor care dețin în prezent un permis de conducere HGV. Cu oportunități fantastice de condus HGV disponibile în industria logistică, acum este momentul perfect pentru a lua în considerare revenirea la ocupație. ”

Lasă un răspuns

Site Footer

%d blogeri au apreciat: